1.3 C
Bratislava
piatok, 22 novembra, 2024

Cesnakový dip ku grilovanému mäsu a zelenine

Tento cesnakový dip je vhodný k surovej zelenine, ku grilovanému mäsu, ale aj k hriankam. Určite oceníte jeho rýchlu prípravu a nenáročnosť.

Potrebujeme:

  • 1 kelímok kyslej smotany (prípadne pol smotany a pol bieleho jogurtu)
  • 2 menšie ČL medu
  • 1 plná lyžica plnotučnej horčice
  • morská soľ
  • čierne mleté korenie
  • prelisovaný cesnak

Postup:

Do smotany vmiešajte med, soľ, horčicu, korenie, prelisovaný cesnak, zmes premiešajte a nechajte zachladiť. Ak chcete zaujímavú obmenu, pridajte miesto horčice kečup, ďalšia varianta je namiesto cesnaku pridať karí korenie – vznikne vám karí omáčka. Dip je výborný ku grilovanému mäsu, zelenine, hriankam. Na zdekorovanie omáčky môžete použiť nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku alebo kôpor.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SÚVISIACE ČLÁNKY

POSLEDNÉ ČLÁNKY