Tento cesnakový dip je vhodný k surovej zelenine, ku grilovanému mäsu, ale aj k hriankam. Určite oceníte jeho rýchlu prípravu a nenáročnosť.
Potrebujeme:
- 1 kelímok kyslej smotany (prípadne pol smotany a pol bieleho jogurtu)
- 2 menšie ČL medu
- 1 plná lyžica plnotučnej horčice
- morská soľ
- čierne mleté korenie
- prelisovaný cesnak
Postup:
Do smotany vmiešajte med, soľ, horčicu, korenie, prelisovaný cesnak, zmes premiešajte a nechajte zachladiť. Ak chcete zaujímavú obmenu, pridajte miesto horčice kečup, ďalšia varianta je namiesto cesnaku pridať karí korenie – vznikne vám karí omáčka. Dip je výborný ku grilovanému mäsu, zelenine, hriankam. Na zdekorovanie omáčky môžete použiť nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku alebo kôpor.