Ak ste v posledných rokoch sledovali kulinárske šou, určite viete, o čom je reč. Šéfkuchári pri návšteve reštaurácií medzi prvými vecami hodnotili aj čistotu a poriadok v kuchyni. Je to totiž až triviálne jednoduché – ak je v kuchyni čisto a poriadok, rastie pravdepodobnosť, že dobre a chutne to bude vyzerať aj na tanieri. A rovnako, naopak, platí, že ak tam čisto nie je, nebude to dobré ani u zákazníka. Preto ak prevádzkujete reštauráciu či iné gastronomické zariadenie, vždy majte čistotu na prvom mieste.
Účinné dezinfekcie pre gastronómiu
V kuchyni si treba dávať extra záležať na čistote a na tom, aby sa do jedla nedostalo nič, čo tam nepatrí, resp. by konzumujúcim spôsobilo akékoľvek zdravotné problémy. Preto by mala dezinfekcia pre gastronómiu predstavovať jednu z top priorít manažmentu reštaurácie či jedálne. Účinnou dezinfekciou a pravidelným upratovaním v kuchyni zvýšite šancu, že akékoľvek baktérie či mikróby nedostanú šancu.
Dbajte na všetko
Účinné dezinfekčné prostriedky
do kuchyne môžu pomôcť s čistením prakticky čohokoľvek, s čím sa kuchári a personál dostávajú do kontaktu.
Konkrétne teda môžeme spomenúť, že tieto dezinfekčné prostriedky, ktoré sú prehľadne zoradené aj na Desinfekce.sk, sú určené okrem iného na dekontamináciu a čistenie riadu (pohárikov, hrnčekov, tácok, hrncov, tanierov a príborov), ale aj na umývanie a vytieranie pracovných plôch či podláh. Dbajte teda naozaj na všetko a nič v prípade čistenia kuchyne nevynechajte.
Dajte si správne priority
Ako sme už v úvode naznačili, kľúčové sú správne zoradené priority. Je fajn myslieť na obsah jedálneho lístka či marketing, no na prvom mieste sú stále veci ako kvalitný výber surovín, vyškolený personál či dôkladné hygienické štandardy. Nejde len o výslednú chuť, ale aj o to, že sa ľudia potom radi vrátia. Dezinfekčné prostriedky si už dnes navyše zaobstaráte naozaj hravo a bez ťažkostí.
Spoločnosť KRÁSNÝ – zdravotnická technika s.r.o. expeduje dezinfekčné prostriedky na Slovensko prostredníctvom Českej a Slovenskej pošty. Aj odtiaľ si teda môžete zabezpečiť dezinfekčné prostriedky pre vašu gastronomickú prevádzku.