Potrebujeme:
- 2 šálky kešu orechov
- 6 PL medu
- 1/2 šálky kakaového prášku
- 1/2 šálky kokosového oleja – alebo kakaového masla
- 1 šálka nasekaných vlašských orechov
- štipka himalájskej soli
- 1/2 ČL vanilkového prášku.
Namiesto vlašských orechov sa dajú použiť aj arašidy – tie nemusia byť ani solené, keďže majú sami osebe slanšiu chuť.
Postup:
Do mixéra vložíme kešu a med, ktoré spolu rozmixujeme do hladka. Kokosový olej si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Osobitne do misky si pripravíme posekané vlašské orechy, kakao, vanilku, soľ, túto hmotu zmiešame s pripraveným kešu krémom. Premiešavame a pridáme rozpustený kokosový olej. Zmes nalejeme do pekáča, prikryjeme fóliou a dáme do mrazničky na 2-3 hodiny. Potom už len nakrájať na kocky a servírovať.