Potrebujeme:
- polku bielej hlávkovej kapusty
- 1-2 ks mrkvy
- menšiu cibuľu
- kúsok zeleru
- štipka himalájskej soli
- mleté čierne korenie.
Postup:
Najprv si nastrúhame kapustu na tenké malé pásiky, ktorú osolíme a dôkladne premiešame, aby kapusta pustila šťavu. Zvyšnú zeleninu umyjeme a nastrúhame – mrkvu nastrúhame nahrubo, zeler najemno a cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme ku nastrúhanej odležanej kapuste. Zmes okoreníme a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.
Ako dresing si môžeme spraviť RAW majonézu
Potrebujeme:
- 1 šálka kešu orechov
- avokádo alebo 1/4 karfiolu
- 1PL olivového oleja
- 1 dcl vody
- 3PL citrónovej šťavy
- 1PL agávového sirupu alebo 1 mäkkú ďatľu
- na dochutenie: strúčik cesnaku, korenie kurkuma, himalájska soľ, kúsok petržlenovej vňate.
Postup:Kešu
namočíme na 2 hodiny vo vode, tak ho vložte do mixéra, pridajte avokádo, alebo karfiol, vodu a vymixujte do hladka. K hladkej vymiešanej zmesi pridáme olivový olej a zvyšné suroviny. Dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom, nastrúhaným petržlenom, kurkumou, alebo chilli korením.
Nakoniec zmiešame zeleninu s dresingom, dochutíme podľa potreby a necháme odležať v chladničke. Pravý Coleslaw šalát môžeme podávať k vyprážanému mäsu, ale k teplej hrianke. Pred podávaním odporúčame ešte raz poriadne premiešať. Dobrú chuť.